Υλικά
Για 4 άτομα
1 φύλλο κουρού
1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα με πράσο Creta Farms
100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
100 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο
15 τοματίνια κομμένα
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
125 γραμμάρια γάλα
125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 αυγό
1 κρόκο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα χωριάτικα λουκάνικα σε λεπτές φέτες και τα τοματίνια στην μέση.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τις φέτες λουκάνικο για 2-3 λεπτά.
Απλώνετε προσεχτικά την ζύμη στην ταρτιέρα και στο τελείωμα της ταρτιέρας κάνετε με τα δάχτυλά σας στη ζύμη ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα.
Απλώνετε στην τάρτα το τριμμένο κασέρι μαζί με το ανθότυρο, από πάνω τα λουκάνικα και τέλος τα τοματίνια.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αυγό και τον κρόκο μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γάλα, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε σιγά-σιγά το μείγμα στην τάρτα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα για 25-30 λεπτά.
Όταν η τάρτα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρετε.

