Μακαρονόπιτα με αλλαντικά, τυριά και μυρωδικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 6 άτομα

8 φύλλα κρούστας 
500 γραμμάρια πέννες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γραμμάρια havarti τριμμένο
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
100 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
8 φέτες σαλάμι αέρος ψιλοκομμένο
10 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένο
10 φέτες καπνιστή χοιρινή μπριζόλα ψιλοκομμένη
20 τοματίνια κομμένα στα 4
3 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 κρόκους
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες για 8-9 λεπτά.
Την ώρα που βράζουν τα ζυμαρικά τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά για 2-3 λεπτά και όταν είναι έτοιμο το προσθέτετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στο ίδιο μπολ προσθέτετε το σαλάμι αέρος μαζί με την καπνιστή γαλοπούλα, την καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, τα ζυμαρικά, το havarti, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ρεγκάτο, τα τοματίνια, την ρίγανη, τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τους κρόκους και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα.
Λαδώνετε με ένα πινέλο ένα γυάλινο πυρέξ και απλώνετε το πρώτο φύλλο κρούστας, ξαναλαδώνετε και τοποθετείτε και το δεύτερο.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να απλώσετε 4 φύλλα.
Τοποθετείτε τις πέννες μέσα στο ταψί, περιχύνετε με το μείγμα κρέμας-κρόκων και διπλώνετε προς τα μέσα τα κομμάτια των φύλλων που εξέχουν.
Απλώνετε τα υπόλοιπα 4 φύλλα κρούστας με την ίδια διαδικασία και με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι απαλά χαράζετε τα φύλλα με κάθετες γραμμές δημιουργώντας τετράγωνα σχήματα.
Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Σερβίρετε όπως είναι στο πυρέξ στο κέντρο του τραπεζιού.

×