Υλικά
Για 2 άτομα
200 γραμμάρια πέννες
1 συσκευασία μπιφτέκι κοτόπουλο Μυστικές Συνταγές Αγγελάκης
4 κρεμμύδια
250 γραμμάρια λιαστές τομάτας
100 ml λευκό κρασί
180 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες, τις λιαστές τομάτες σε λεπτά μπαστουνάκια και τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν οι πέννες τοποθετείτε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, να ξεκινάνε να μελώνουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το μπιφτέκι κοτόπουλο, ανεβάζετε την ένταση της φωτιάς και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά.
Προσθέτετε τις λιαστές τομάτες, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνετε με το λευκό κρασί, και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τις πέννες μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν μαζί με το μισό κασέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με το υπόλοιπο κασέρι και το φρέσκο θυμάρι από πάνω.