Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
1 συσκευασία συκωτάκια κοτόπουλου Αγγελάκης
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μεγάλα μαρούλια
300 γραμμάρια σπανάκι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μάραθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά αλεύρι
600 ml ζωμό κοτόπουλο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
80 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο και τα συκωτάκια σε πολύ μικρά κομμάτια.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τα μαρούλια, το σπανάκι και τα φρέσκα μυρωδικά, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον μάραθο.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο μαζί με τα συκωτάκια κοτόπουλου για 2-3 λεπτά, να ξεκινήσουν να παίρνουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με το ξερό κρεμμύδι ανακατεύοντας διαρκώς για να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι μέχρι να μην φαίνετε άλλο, προσθέτετε το ρύζι καρολίνα, τον ζωμό κοτόπουλο, το ψιλοκομμένο μαρούλι, το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε την μαγειρίτσα να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και το ρύζι και αποσύρετε από την φωτιά.
Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.