Σπαγγέτι με καυτερό λουκάνικο, μελίχλωρο, κασέρι, τοματίνια και σχοινόπρασο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    8-9'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια σπαγγέτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 λουκάνικα μερακλίδικα καυτερά Μουτεβελής
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 γραμμάρια μελίχλωρο
150 γραμμάρια κασέρι
250 ml κρέμα γάλακτος
3 κρόκοι
10 τοματίνια κομμένα στην μέση
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τους κρόκους και με ένα σύρμα τους χτυπάτε καλά.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, κρατάτε στην άκρη λίγο από το νερό που έβραζαν, τα σουρώνετε και τα κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μερακλίδικα καυτερά λουκάνικα σε λεπτές διαγώνιες φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις φέτες λουκάνικο για 2-3 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα λιπαρά τους.
Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, προσθέτετε τα σπαγγέτι, μαζί λίγο νερό από τα μακαρόνια, το μελίχλωρο, το κασέρι, το μείγμα κρέμας-κρόκων, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με το σχοινόπρασο, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

×