Υλικά
Για 4 άτομα
4 λουκάνικα τ. Καλαμάτας Μουτεβελής
4 λουκάνικα τ. Μυκόνου Μουτεβελής
200 γραμμάρια λευκά σταφύλια
200 γραμμάρια κόκκινα σταφύλια
250 γραμμάρια γαλοτύρι
8 φέτες χωριάτικο ψωμί
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το σκόρδο και το τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί ελαφρώς το ελαιόλαδο και να απορροφήσει τα αρώματα του σκόρδου.
Στο ίδιο ξύλο κοπής τοποθετείτε τα λουκάνικα, τ. Καλαμάτας και τ. Μυκόνου, και με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι κάνετε μικρές διαγώνιες τομές και από τις δύο μεριές σε όλα τα λουκάνικα.
Τοποθετείτε τα λουκάνικα μαζί με τα σταφύλια, κόκκινα και λευκά, σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 12-14 λεπτά.
Σε ένα άλλο αντικολλητικό ταψί απλώνετε τις φέτες χωριάτικο ψωμί και τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στο grill για 2-3 λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν οι φέτες ψωμιού.
Σερβίρετε τις φέτες ψωμιού με το γαλοτύρι σπασμένο σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας, τα σταφύλια από πάνω και τέλος τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες.