Λουκάνικα ψητά με μαριναρισμένες πιπεριές και dip γιαουρτιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    5-6'

Υλικά

Για 2 άτομα

4 λουκάνικα με μανούρι και ελιά Μουτεβελής
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κρεμμύδι
40 ml ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές λευκό ξύδι βαλσαμικό
Για το dip γιαουρτιού:
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
50 ml ελαιόλαδο
4 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το dip γιαουρτιού τοποθετείτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, το γιαούρτι, τα 50 ml ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές, την πράσινη, την Φλωρίνης, την κίτρινη και την πορτοκαλί σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ένα μπολ, προσθέτετε τα 40 ml ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι βαλσαμικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε τις πιπεριές σκεπασμένες στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Περνάτε στα λουκάνικα με μανούρι και ελιά 2 σιδερένια καλαμάκια, ένα από την δεξιά μεριά και ένα από την αριστερή, έτσι ώστε να τα γυρνάτε όλα μαζί εύκολα.
Ψήνετε τα λουκάνικα στο BBQ για 5-6 λεπτά, γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Σερβίρετε σε ένα ξύλο κοπής τις ψιλοκομμένες πιπεριές, από πάνω τα λουκάνικα και το dip γιαουρτιού δίπλα.

×