Λουκάνικα με ψητό κόκκινο και άσπρο λάχανο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 μοσχαρίσια λουκάνικα
1 μικρό κόκκινο λάχανο
1 μικρό λευκό λάχανο
4 κουταλιές mix λουκάνικο-πορτοκάλι 
6 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κόκκινο και το λευκό λάχανο στα 8.
Αλείφετε τα κομμάτια κόκκινου και λευκού λάχανου με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε, καλά από όλες τις πλευρές, με το mix λουκάνικο-πορτοκάλι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τα κομμάτια του λάχανου, καλά από όλες τις πλευρές, και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Ψήνετε τα λάχανα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 25-30 λεπτά.
Τοποθετείτε πάλι το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μοσχαρίσια λουκάνικα για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα ψητά λάχανα μαζί με τα μοσχαρίσια λουκάνικα.

×