Λουκάνικα με λάχανο, μήλο και πιπεριά Φλωρίνης

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 λουκάνικα καυτερά  Μουτεβελής
2 κουταλιές ελαιόλαδο
600 γραμμάρια λάχανο
1 μήλο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
300 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα σε 3 κομμάτια, ψιλοκόβετε σε μπαστουνάκια το λάχανο μαζί με το κρεμμύδι, το πράσο σε λεπτές ροδέλες και τις πιπεριές Φλωρίνης σε μπαστουνάκια.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους και τα αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά στο τηγάνι.
Ξαναβάζετε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα καρότα μέχρι να ξεκινήσουν να μαραίνονται.
Προσθέτετε το λάχανο και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί και αυτό.
Προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
Σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο, χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε τα λουκάνικα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.

×