Λουκάνικα με γλυκοπατάτα, baby πατάτα, καλαμπόκι, τοματίνια και δενδρολίβανο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    60-65'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα με πράσο Creta Farms
1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα με γραβιέρα Κρήτης Creta Farms
1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα πικάντικα Creta Farms
4 κουταλιές ελαιόλαδο
300 γραμμάρια γλυκοπατάτα
300 γραμμάρια baby πατάτα
2 ολόκληρα βρασμένα καλαμπόκια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
200 γραμμάρια τοματίνια
3 κουταλιές πετιμέζι
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
3 κλαδάκια δενδρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα σε 4 κομμάτια το κάθε ένα, τις γλυκοπατάτες σε κύβους, τις baby πατάτες σε τέταρτα, τα καλαμπόκια σε χοντρές φέτες, χοντροκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε φέτες και τα τοματίνια στην μέση.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το καλαμπόκι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσει να μαραίνετε ελαφρώς το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρίμαχο σκεύος ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις γλυκοπατάτες μαζί με τις baby πατάτες για 4-5 λεπτά, μέχρι να ξεκι-νήσουν και αυτές να παίρνουν ελαφρύ χρώμα.
Τοποθετείτε και τις πατάτες στο πυρίμαχο σκεύος και προσθέτετε τα τοματίνια, το πετιμέζι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τα κλαδάκια δενδρολίβανου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σκεπάζετε το πυρίμαχο σκεύος με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψή-νετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210ο C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.
Αποσύρετε το πυρίμαχο σκεύος από τον φούρνο, το ξεσκεπάζετε, προσθέτετε τα λουκάνικα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

COMFORT FOOD

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ

×