Λουκάνικα στην γάστρα με κρεμμύδια και πατάτες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα με μυρωδικά Creta Farms
1 συσκευασία λουκάνικα Σφακιανά Εν Ελλάδι Creta Farms
2 συσκευασίες μπέικον Εν Ελλάδι Creta Farms
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό baby πατάτες
500 ml ζωμό κοτόπουλο
½ ματσάκι μαϊντανό
200 ml μαύρη μπύρα
1 συσκευασία πίτες καλαμποκιού Αλεξάκης
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια σε τέταρτα και μετά σε φέτες, το σκόρδο σε φέτες, τις baby πατάτες σε μικρές μπουκιές, τα λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβετε το μπέικον και τον μαϊντανό.
Ανάβετε το BBQ σε δυνατή φωτιά, τοποθετείτε την μαντεμένια γάστρα να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο μπέικον συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε τα λουκάνικα μαζί με τις baby πατάτες και σβήνετε με την μαύρη μπύρα.
Μόλις εξατμιστεί η μπύρα, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζετε την γάστρα, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 45-50 λεπτά.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο και έχει μελώσει, τοποθετείτε τις πίτες καλαμποκιού στο BBQ να ζεσταθούν για 1-2 λεπτά.
Σερβίρετε τα λουκάνικα μαζί με τις πίτες και διάσπαρτες μικρές κουταλιές από φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΑΣΤΡΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

×