Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια linguini ολικής άλεσης Barilla
300 γραμμάρια καπνιστό σολομό
1 φινόκιο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
20 τοματίνια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κουκουνάρι
120 ml λευκό κρασί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, το φινόκιο στην μέση και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα linguini ολικής άλεσης μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα linguini τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κουκουνάρι για 1-2 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να παίρνει χρώμα, προσθέτετε το φινόκιο και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το φινόκιο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τα τοματίνια με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε τα linguini ολικής άλεσης με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν και τον καπνιστό σολομό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.