Υλικά
Για 2 άτομα
250 γραμμάρια λιγκουίνι
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 συσκευασία φιλέτο γαύρου Trata on ice
1 φινόκιο
1 πράσο
100 γραμμάρια baby σπανάκι
1 κολοκυθάκι
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο στην μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες, κόβετε το κολοκύθι σε 6 μπαστουνάκια κατά μήκος και μετά σε μικρά κομμάτι και τέλος κόβετε το φινόκιο σε μπαστουνάκια και μετά σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα 3 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε το φινόκιο μαζί με το πράσο και το κολοκυθάκι για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν, χωρίς να πάρουν χρώμα, και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το baby σπανάκι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο μαζί με το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε τα φιλέτα γαύρου στο τηγάνι, με το δέρμα προς τα κάτω, τα αφήνετε για 1-2 λεπτά, τα αποσύρετε όταν είναι έτοιμα και τα τοποθετείτε σε μία πιατέλα.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα λιγκουίνι μέχρι να είναι al dente.
Όταν τα λιγκουίνι είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα τοποθετείτε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε μέσα στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα λαχανικά μαζί με το φιλέτο γαύρου και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.