Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λιγκουίνι και τα αφαιρούμε 1-2 λεπτά πριν γίνουν al dente.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις φέτες του μπέικον σε κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 7-8 λεπτά μέχρι η τομάτα να δημιουργήσει μια ωραία σάλτσα.
Τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το μπέικον για 1-2 λεπτά να βγάλει τα λιπαρά του.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτετε τα λιγκουίνι μαζί με το μπέικον και το μισό σκληρό τυρί Δανίας, ανακατεύετε καλά και αφήνετε για άλλα δυο λεπτά να δέσει η σάλτσα πάνω στα λιγκουίνι.
Όταν η αματριτσιάνα είναι έτοιμη, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο βασιλικό, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο σκληρό τυρί Δανίας.