Linguine με σάλτσα λεμονιού, pasta&gratinar, σκόρδο, ξύσμα λεμονιού και λάιμ

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια linguine
180 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
150 γραμμάρια pasta&gratinar Arla
1 κουταλιά βούτυρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμό από ½ λάιμ
2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα linguine μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα linguine, τοποθετείτε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε να βράσει μέχρι να ξεκινήσει να δένει.
Προσθέτετε το pasta&gratinar μαζί με τα linguine, και λίγο από το νερό στο έβραζαν, και ανακατεύετε καλά.
Όταν ξεκινήσει να δένει η μακαρονάδα, προσθέτετε τα ξύσματα μαζί με το χυμό λάιμ και την ψιλοκομμένη ρίγανη, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

COMFORT FOOD

ΛΕΜΟΝΑΤΟ

×