Linguine ολικής με σολομό, μπρόκολο, κάπαρη και σάλτσα Toscana

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια linguine ολικής άλεσης Barilla
4 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γραμμάρια σολομός φιλέτο κομμένο σε μικρούς κύβους
200 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε μικρές φουντίτσες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές κάπαρη
400 γραμμάρια σάλτσα τομάτας Toscana Barilla
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράζετε τα linguine ολικής μέχρι να είναι al dente.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό βράζετε το μπρόκολο για 3-4 λεπτά.
Όση ώρα βράζουν τα linguine ολικής και το μπρόκολο, τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κυβάκια σολομού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για 1-2 λεπτά.
Αποσύρετε τον σολομό από το τηγάνι, τον τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το μπρόκολο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την κάπαρη για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε την σάλτσα Toscana μαζί με τα linguine ολικής και λίγο από το νερό που έβραζαν τα ζυμαρικά και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Προσθέτετε τα κυβάκια σολομού, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

LINGUINE

ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

ΣΟΛΟΜΟΣ

×