Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια linguine Barilla
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Για τον κιμά κοτόπουλο:
500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
100 ml λευκό κρασί
400 γραμμάρια σάλτσα Napoletana Barilla
250 ml ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το κιμά κοτόπουλο και τον σοτάρετε ανακατεύοντας καλά μέχρι να σπάσει καλά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε την σάλτσα Napoletana μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το κιμά να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει.
Όση ώρα μαγειρεύετε ο κιμάς κοτόπουλο τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα linguine μέχρι να είναι al dente.
Όταν τα linguine είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα τοποθετείτε πάλι μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τον κιμά κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε ατομικά, βαθιά πιάτα τα linguine με τον κιμά κοτόπουλο από πάνω και τέλος πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα.