Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια λιγκουίνι
6 κοζάκικα λουκάνικα Μουτεβελής
350 γραμμάρια αρακά ψιλό βρασμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια γραβιέρα Νάξου τριμμένη
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα λιγκουίνι μέχρι να είναι al dente.
Όταν τα λιγκουίνι είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και τα κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα σε διαγώνιες φέτες.
Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τις φέτες λουκάνικου για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτετε τον αρακά μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το βούτυρο και τα λιγκουίνι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Πασπαλίζετε με την μισή τριμμένη γραβιέρα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη γραβιέρα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.