Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια λιγκουίνι
3 λουκάνικα με μανούρι και ελιά Μουτεβελής
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά
20 τοματίνια πολύχρωμα
1 κουταλιά κάπαρη ξαρμυρισμένη
100 ml ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές φρέσκα ρίγανη ψιλοκομμένη
Για το πέστο ψητής πιπεριάς:
8 πιπεριές Φλωρίνης
1 κουταλάκι μπούκοβο καυτερό
50 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα
Ξύσμα 1 λεμόνι
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
80 ml ελαιόλαδο
½ σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές μαϊντανό
80 γραμμάρια μανούρι
10 λιαστές τομάτες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις πιπεριές Φλωρίνης, τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου μέχρι να μαλακώσουν και να φουσκώσει η πέτσα τους.
Όταν οι πιπεριές Φλωρίνης είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τον φούρνο, τις τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρείτε την πέτσα μαζί με τα σπόρια τους.
Σε ένα μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το πέστο ψητής πιπεριάς, τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης, το καυτερό μπούκοβο, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το μανούρι, τις λιαστές τομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν τα υλικά την υφή πέστο.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα λιγκουίνι μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα με μανούρι και ελιά σε φέτες, ψιλοκόβετε την πράσινη πιπεριά και τα τοματίνια στην μέση.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις φέτες λουκάνικου για 2-3 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσουν να παίρνουν χρώμα και να βγάζουν τα αρώματα τους.
Προσθέτετε την πράσινη πιπεριά μαζί με την κάπαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για αλλά 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε το πέστο ψητής πιπεριάς, σβήνετε με τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε καλά.
Σουρώνετε τα λιγκουίνι, τα τοποθετείτε απευθείας στο τηγάνι μαζί με τα πολύχρωμα τοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και την ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη.