Υλικά
Για 4 άτομα
700 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
180 ml κόκκινο κρασί
100 γραμμάρια κουκουνάρι
100 γραμμάρια βερίκοκα αποξηραμένα
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια σάλτσα τομάτας Napolitana Barilla
250 ml ζωμό κοτόπουλο
Για το στήσιμο:
200 γραμμάρια σάλτσα τομάτας Napolitana Barilla
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
250 γραμμάρια λαζάνια Barilla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο το κουκουνάρι και για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε το μοσχαρίσιο κιμά και τον σοτάρετε ανακατεύοντας καλά μέχρι να σπάσει καλά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, προσθέτετε την σάλτσα τομάτας, τον ζωμό κοτόπουλο και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το κιμά να μαγειρευτεί αλλά να μην στεγνώσει τελείως.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, προσθέτετε τα βερίκοκα ψιλοκομμένα μαζί με τον μαϊντανό, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από την φωτιά
Σε ένα μικρό πυρέξ περιχύνετε την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο κασέρι, απλώνετε την 100 γραμμάρια σάλτσα τομάτας και καλύπτεται με τα λαζάνια και απλώνετε το 1/3 του κιμά.
Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις λαζάνια και κιμά άλλες 2 φορές και τέλος προσθέτετε την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-35 λεπτά.
Όταν τα λαζάνια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε λίγη ώρα πριν τα κόψετε.