Υλικά
Για 4-6 άτομα
800 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
120 ml κόκκινο κρασί
100 γραμμάρια κουκουνάρι
100 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια σάλτσα τομάτας Napolitana Barilla
250 ml ζωμό κοτόπουλο
Για την στρώση τυριών:
200 γραμμάρια γιαούρτι
150 γραμμάρια ρικότα
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 αυγό
4 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Για το στήσιμο:
200 γραμμάρια σάλτσα τομάτας pomodoro Barilla
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
250 γραμμάρια λαζάνια Barilla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο το κουκουνάρι και για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε το μοσχαρίσιο κιμά και τον σοτάρετε ανακατεύοντας καλά μέχρι να σπάσει καλά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, προσθέτετε την σάλτσα τομάτας, τον ζωμό κοτόπουλο και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το κιμά να μαγειρευτεί αλλά να μην στεγνώσει τελείως.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, προσθέτετε τις μαύρες σταφίδες μαζί με τον μαϊντανό, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από την φωτιά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα υλικά για την στρώση των τυριών, το γιαούρτι μαζί με την ρικότα, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το αυγό, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μικρό πυρέξ περιχύνετε την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα, απλώνετε την 100 γραμμάρια σάλτσα τομάτας και καλύπτεται με τα λαζάνια και απλώνετε το 1/2 κιμά.
Τοποθετείτε από πάνω μία στρώση λαζάνια και απλώνετε το μείγμα των τυριών.
Απλώνετε πάνω στο μείγμα τυριών άλλη μία στρώση λαζάνια, πάνω τους τον υπόλοιπο κιμά και άλλη μία στρώση λαζάνια.
Τέλος προσθέτετε την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα για 30-35 λεπτά.
Όταν τα λαζάνια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε λίγη ώρα πριν τα κόψετε.