Λαβράκι με βλίτα και τοματίνια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    5-6'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 φιλέτα λαβράκι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο Lurpak
500 γραμμάρια βλίτα καθαρισμένα και πλυμένα
250 γραμμάρια τοματίνια κομμένα στην μέση
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε με άφθονο τρεχούμενο νερό τα βλίτα και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βυθίζετε τα βλίτα και τα αφήνετε να βράσουν για 2-3 λεπτά ανάλογα με το πάχος των κοτσανιών τους.
Όταν τα βλίτα είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα άλλο μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Σοτάρετε τις σκελίδες του σκόρδου μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βλίτα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα τοματίνια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, αποσύρετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πιάτο και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο.
Τοποθετείτε τα φιλέτα λαβράκι στο τηγάνι με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω και τα αφήνετε για 2-3 λεπτά να πάρουν ένα ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Γυρνάτε τα φιλέτα λαβράκι, τα σβήνετε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Αποσύρετε τα φιλέτα από το τηγάνι και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα χόρτα με τα τοματίνια και από πάνω τα φιλέτα λαβράκι.

Video

×