Υλικά
Για 4 φορμάκια
4 Soft Kings dark chocolate chunks Αλλατίνη
100 γραμμάρια κουβερτούρα
50 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 ασπράδια
3 κρόκους
40 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη κοσκινισμένο
Για το σερβίρισμα:
Παγωτό βανίλια
Αμύγδαλα καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μπεν-μαρί τοποθετούμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, με το σύρμα, μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα μικρό multi τοποθετούμε τα soft kings και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν πολύ καλά.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τους κρόκους και με μία σπάτουλα σιλικόνης, ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως οι κρόκοι στην μαρέγκα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε, ανακατεύοντας με τον ίδιο τρόπο, την λιωμένη κουβερτούρα, τα τριμμένα soft kings και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι.
Αλείφουμε με βούτυρο 4 μικρά, ατομικά, πορσελάνινα φορμάκια και προσθέτουμε 120-130 γραμμάρια από το μείγμα στο κάθε ένα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ο C, στον αέρα, για 9-10 λεπτά.
Όταν τα lava cakes είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια από πάνω και χοντροσπασμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα.