Κυπριακή πίτα με γύρο χοιρινό, ψητό χαλούμι, ψητή τομάτα και dip γιαουρτιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    5-6'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 συσκευασίες γύρο χοιρινό Εν Ελλάδι Creta Farms
4 κυπριακές πίτες
200 γραμμάρια χαλούμι
2 τομάτες
Για το dip:
200 γραμμάρια γιαούρτι
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το χαλούμι και τις τομάτες σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dip, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τις φέτες χαλούμι και τομάτας για 3-4 και από τις 2 πλευρές, συνολικά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τον χοιρινό γύρο για 5-6 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
Κόβετε τις αραβικές πίτες στην μέση, τις ανοίγετε και τις γεμίζετε μοιράζοντας ισομερώς τα υλικά, ξεκινώντας από το dip γιαουρτιού, τις ψητές τομάτες, το χαλούμι και τον χοιρινό γύρο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΥΡΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΙΤΑ

ΧΑΛΟΥΜΙ

×