Υλικά
Για 2 άτομα
250 γραμμάρια κριθαράκι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
100 γραμμάρια portobello
100 γραμμάρια ασπρομανίταρα
100 γραμμάρια brown μανιτάρια
20 γραμμάρια porcini αποξηραμένα
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
200 ml λευκό κρασί
1200 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα αποξηραμένα porcini και προσθέτετε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν και λίγο παραπάνω και τα αφήνετε να μουλιάσουν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε όλα τα μανιτάρια, τα portobello, τα ασπρομανίταρα και τα brown μανιτάρια σε φέτες και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για 3-4 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Σουρώνετε τα αποξηραμένα porcini, κρατώντας το ζουμί σε ένα μπολ, τα σοτάρετε στην σοτέζα με 1 κουταλιά βούτυρο, τα αποσύρετε από την σοτέζα και τα τοποθετείτε μαζί με τα υπόλοιπα μανιτάρια.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στην σοτέζα και το σοτάρετε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε το κριθαράκι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί χαμηλώνετε την φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό σιγά –σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
Στην διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτετε και τον ζωμό από τα porcini.
Όταν το κριθαρότο είναι έτοιμο προσθέτετε μέσα το φρέσκο τυρί κρέμα, το τριμμένο κασέρι, τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα και τελειώνετε προσθέτοντας από πάνω λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.