Κριθαρότο με λουκάνικο σταμναγκάθι, λαχανικά και λεμόνι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    21-23'

Υλικά

Για 4 άτομα

300 γραμμάρια κριθαράκι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
4 λουκάνικα σταμναγκάθι Μουτεβελής
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 πράσο
1000 ml ζωμό κοτόπουλου
200 ml λευκό ξηρό κρασί
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα σταμναγκάθι σε διαγώνιες φέτες πάχους ½ εκ, τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε μικρά μπαστουνάκια και το πράσο σε χοντρές φέτες.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο
Σοτάρετε τα λουκάνικα σταμναγκάθι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα λιπαρά τους και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ αφήνοντας τα λιπαρά μέσα στο τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι κρατώντας τα λιπαρά από τα λουκάνικα προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου κουταλιά-κουταλιά συνεχίζοντας το βράσιμο ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τον ζωμό και να βράσει.
Όταν το κριθαρότο έχει βράσει προσθέτετε τα λουκάνικα με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει το κριθαρότο.

×