Υλικά
Για 4 άτομα
150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
300 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
300 γραμμάρια λουκάνικο με πράσο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
80 ml γλυκό κόκκινο κρασί
Για τις κρέπες:
480 ml γάλα
250 γραμμάρια αλεύρι
3 αβγά
2 πρέζες αλάτι
Λίγο βούτυρο για τις κρέπες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα το αλεύρι, τα αβγά και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Συνεχίζετε προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας έντονα και συνεχώς.
Όταν δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη.
Τοποθετείτε το Tefal Unlimited 28Ø εκ. σε μέτρια φωτιά και το αλείφετε με λίγο βούτυρο.
Ρίχνετε 1 κουτάλα σούπας από το μείγμα της κρέπας και κάνετε κυκλικές κινήσεις στο τηγάνι για να απλωθεί σε όλο τον πάτο του τηγανιού.
Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά και όταν ροδίσει την γυρνάτε, με μία σιδερένια σπάτουλα, για να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λίγο βούτυρο έτσι ώστε να μην σας κολλήσουν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το λουκάνικο με πράσο σε λεπτές διαγώνιες φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε το Tefal Unlimited 28Ø εκ. σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί.
Προσθέτετε την σάλτσα τομάτας, ανακατεύετε καλά με μία σιδερένια κουτάλα, την αφήνετε να πάρει μία βράση και αποσύρετε τα λουκάνικα με την σάλτσα από το τηγάνι σε ένα μπολ.
Καθαρίζετε το Tefal Unlimited 28Ø εκ., το ξαναβάζετε σε μέτρια φωτιά, τοποθετείτε μία κρέπα μέσα, μοιράζετε σε όλη την επιφάνειά της λίγο τριμμένο κασέρι και λίγη τριμμένη γραβιέρα και μόλις λιώσουν προσθέτετε 2-3 κουταλιές λουκάνικα με σάλτσα τομάτας.
Τυλίγετε στην μέση την κρέπα, την αποσύρετε από το τηγάνι και σερβίρετε.