Υλικά
Για 2 άτομα
100 γραμμάρια αλεύρι
20 γραμμάρια κακάο
3 κουταλιές μέλι
2 αβγά
150 γραμμάρια γάλα φρέσκο
1 πρέζα αλάτι
Λίγο βούτυρο Lurpak για το ψήσιμο
Για το σερβίρισμα:
200 γραμμάρια επιδόρπιο γιαουρτιού protein Arla
1 κουταλιά άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές κάσιους χοντροσπασμένα
2 κουταλιές αμύγδαλα χοντροσπασμένα
2 κουταλιές μαύρες σταφίδες
4 αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι βούτυρο Lurpak
1 κουταλιά μέλι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Για τις κρέπες τοποθετείτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τα αβγά το μέλι και το αλάτι και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και το αλείφετε με λίγο βούτυρο.
Ρίχνετε 1 κουτάλα σούπας από το μείγμα στο τηγάνι και κάνετε κυκλικές κινήσεις για να απλωθεί το μείγμα στον πάτο του τηγανιού.
Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά και όταν ροδίσει την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μία πλατιά σπάτουλα.
Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες (μέχρι να τελειώσει ο χυλός) κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λίγο βούτυρο.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το επιδόρπιο γιαουρτιού μαζί με την ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τους ξηρούς καρπούς μαζί με τα αποξηραμένα φρούτα για 1-2 λεπτά, περιχύνετε με το μέλι, ανακατεύετε καλά, σβήνετε με το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζετε μέχρι να γλασάρει.
Σερβίρετε τις κρέπες με 1-2 κουταλιές επιδόρπιο γιαουρτιού, τους ξηρούς καρπούς με τα αποξηραμένα φρούτα και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο από πάνω.