Υλικά
Για 4 άτομα
6 φύλλα κιχί
1300 γραμμάρια κρεμμύδι
300 γραμμάρια πράσο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
100 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
2 αυγά
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
Βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι και το πράσο σε φέτες.
Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να μαραθούν και να μελώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Όταν το κρεμμύδι και το πράσο είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το pasta & gratinar μαζί με τη φέτα, τα αυγά, το ψιλοκομμένο θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Βουτυρώνετε ελαφρώς ένα αντικολλητικό ταψί και τοποθετείτε 3 φύλλα κιχί, περιχύνοντας το κάθε ένα με λίγο βούτυρο.
Προσθέτετε την γέμιση, απλώνοντας την καλά σε όλη την επιφάνεια της ζύμης με την βοήθεια ενός κουταλιού.
Τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κιχι, τα οποία περιχύνετε με λίγο λιωμένο βούτυρο και γυρνάτε τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν προς τα μέσα.
Χαράζετε με ένα μικρό μαχαίρι την πίτα σε 8 κομμάτια , περνάτε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-40 λεπτά.