Υλικά
Για 4 άτομα
500 ml γάλα
2 κρόκους
40 γραμμάρια ζάχαρη
23 γραμμάρια κορν φλάουρ
1/2 φρέσκια βανίλια
Φρέσκα φρούτα κόκκινα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύετε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ασπρίσουν οι κρόκοι με την ζάχαρη.
Τοποθετείτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και
με ένα μικρό μαχαιράκι κόβετε την βανίλια στην μέση κατά μήκος, βγάζετε με το πίσω μέρος του μαχαιριού τους σπόρους βανίλιας και τα τοποθετείτε μαζί με το γάλα.
Προσθέτετε στο μείγμα με τους κρόκους και την ζάχαρη το κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτετε το ζεστό γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα και ξαναβάζετε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε την κρέμα ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να δέσει.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά, την τοποθετείτε σε μπολάκια και την αφήνετε λίγο να κρυώσει πριν την βάλετε στο ψυγείο.
Σερβίρετε την κρέμα βανίλιας με τα κόκκινα φρούτα από πάνω και λίγη ζάχαρη άχνη.