Υλικά
Για 2 άτομα
250 γραμμάρια κοχύλι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
400 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
½ κουταλάκι harissa
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
100 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας Arla
1 κουταλιά δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο
Τοποθετείτε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να μαραίνεται και να ξανθύνει.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με το δενδρολίβανο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τις τριμμένες τομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την αφήνετε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
Όση ώρα βράζει η σάλτσα, τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το κοχύλι μέχρι να είναι al dente.
Όταν τα κοχύλια είναι έτοιμα, τα προσθέτετε στην σάλτσα, με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με το σκληρό τυρί Δανίας από πάνω.