Υλικά
Για 4 άτομα
350 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 βανίλια σκόνη
1 κουταλάκι baking powder
3 κουταλιές κονιάκ
125 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά
500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
120 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
250 γραμμάρια μαυροδάφνη
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Ανθόνερο για ράντισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε τις ξανθές σταφίδες μαζί με την μαυροδάφνη σε μέτρια φωτιά για να ζεστάνετε ελαφρώς τις σταφίδες και να απορροφήσουν λίγη μαυροδάφνη.
Στραγγίζετε καλά τις σταφίδες, τις τοποθετείτε στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τα αμύγδαλα σε ένα μικρό ταψάκι και τα τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 11-13 λεπτά να καβουρδιστούν.
Όταν τα αμύγδαλα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο σε ένα μπολ, τα αφήνετε λίγο τα κρυώσουν, τα τοποθετείτε σε ένα μικρό μίξερ και τα χοντροσπάτε.
Στο μπολ του μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το φτερό μέχρι να ασπρίσουν καλά και να πάρουν την υφή και την όψη κρέμας.
Προσθέτετε την βανίλια, το baking powder, το κονιάκ και τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά στο μείγμα.
Συνεχίζετε προσθέτοντας κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι μαλακό με τις σταφίδες και ζυμώνετε μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη.
Ζυμώνετε αρκετή ώρα, μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή για να πλάθεται εύκολα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 20-25 λεπτά περίπου. Μόλις τους βγάλετε, τους πασπαλίζετε το ανθόνερο και τους αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τους πανάρετε με την άχνη ζάχαρη.
Όταν κρυώσουν, τους τοποθετείτε σε μία πιατέλα και τους πασπαλίζετε ακόμα μία φορά με την άχνη ζάχαρη.