Υλικά
Για 4 άτομα
350 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 βανίλια σκόνη
1 κουταλάκι baking powder
3 κουταλιές κονιάκ
125 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά
500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Ανθόνερο για ράντισμα
Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε τα αμύγδαλα.
Τα καβουρδίζετε, ανακατεύοντας συνεχώς για να πάρουν ωραίο χρώμα από παντού.
Όταν τα αμύγδαλα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ, τα αφήνετε λίγο τα κρυώσουν, τα τοποθετείτε σε ένα μικρό μίξερ και τα χοντροσπάτε.
Στο μπολ του μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν καλά και να πάρουν την υφή και την όψη κρέμας.
Προσθέτετε την βανίλια, το baking powder, το οποίο έχετε διαλύσει μέσα στο κονιάκ και τα αμύγδαλα.
Αφαιρείτε το σύρμα από το μίξερ, τοποθετείτε το φτερό και συνεχίζετε προσθέτοντας κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι μαλακό, το οποίο έχετε κοσκινίσει πρώτα.
Ζυμώνετε αρκετή ώρα, μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή για να πλάθεται εύκολα.
Πλάθετε την ζύμη σε κουραμπιέδες και τους τοποθετείτε σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο κελσίου για 20-25 λεπτά περίπου. Μόλις τους βγάλετε, τους πασπαλίζετε το ανθόνερο και τους αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τους πανάρετε με την άχνη ζάχαρη.
Όταν κρυώσουν, τους τοποθετείτε σε μία πιατέλα και τους πασπαλίζετε ακόμα μία φορά με την άχνη ζάχαρη.