Υλικά
Για 4 άτομα
6 μεγάλα κρουασάν
6 φέτες μπέικον
5 αυγά
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
200 γραμμάρια cheddar τριμμένο
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το μπέικον για 1-2 λεπτά, να πάρει χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του, και τα αποσύρετε από το τηγάνι.
Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά, προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα.
Τοποθετείτε πάλι το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, και στα λιπαρά που άφησε το μπέικον σοτάρετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τα αυγά, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας ένα αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε τα κρουασάν, ανοιχτά, σε κυκλικό σχήμα, δημιουργώντας ένα κουλούρι.
Απλώνετε κατά μήκος του κάθε κρουασάν μία φέτα σοταρισμένο μπέικον τοποθετείτε πάνω στα κρουασάν τα αυγά με τις πιπεριές και πασπαλίζετε με το cheddar και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Διπλώνετε σε ρολάκια τα κρουασάν από έξω προς τα μέσα και τοποθετείτε το κουλούρι που θα δημιουργηθεί μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 14-16 λεπτά.