Κοτόσουπα με κουσκουσάκι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    35-40'

Υλικά

Για 4 άτομα

8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο Lurpak
80 γραμμάρια κουσκουσάκι
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 πιπεριά Φλωρίνης
5 baby πατάτες
150 γραμμάρια κουνουπίδι
2,5 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
Χυμό από 1 λεμόνι
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρότο στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, την πιπεριά Φλωρίνης και τις baby πατάτες σε κυβάκια, το κουνουπίδι σε φουντίτσες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο μαζί με 1 κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τα καρότο για 2-3 λεπτά, προσθέτετε τα κομμάτια μπούτι κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την κόκκινη πιπεριά, τις baby πατάτες και το κουνουπίδι συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνετε με τον ζωμό του κοτόπουλου και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 35-40 λεπτά.
Προσθέτετε το κουσκουσάκι 11-13 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ.

×