Κοτόσουπα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    35-40'

Υλικά

Για 4 άτομα

8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκιές
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
80 γραμμάρια ρύζι σουπέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
7 baby πατάτες κομμένες σε κυβάκια
3 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
3 κρόκοι αυγού
Ξύσμα από ½ λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης και τις baby πατάτες.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε για 2 λεπτά όλα τα λαχανικά, τα κρεμμύδια, τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά και τις baby πατάτες, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τον ζωμό του κοτόπουλου, αφήνετε την σούπα να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε την σούπα για 35-40 λεπτά.
Προσθέτετε το ρύζι σουπέ 18-20 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από την φωτιά, τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα.
Με μια κουτάλα σούπας προσθέτετε σιγά-σιγά ζωμό μέσα από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν οι κρόκοι.
Περιχύνετε με το αυγολέμονο την σούπα, ανακατεύετε προσεχτικά και σερβίρετε.

Video

×