Υλικά
Για 4 άτομα
1 ολόκληρο κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο
Για την μαρινάδα μπύρα:
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια ηλιέλαιο
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
250 γραμμάρια μπύρα
150 γραμμάρια μουστάρδα
100 γραμμάρια χυμό λεμονιού
60 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
20 γραμμάρια Worcestershire sauce
Για τα ψητά λαχανικά:
1 κολοκύθι
1 μελιτζάνα
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
200 γραμμάρια πλευρώτους
6 κουταλιές ελαιόλαδο
30 ml κρέμα βαλσαμικού
Για το dip:
250 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
150 γραμμάρια λιαστές τομάτες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε το σκόρδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την μαρινάδα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ηλιέλαιο, το βούτυρο, την μπύρα, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη και την Worcestershire sauce και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το ολόκληρο φιλεταρισμένο κοτόπουλο στο μπολ, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για το dip τοποθετείτε σε ένα μικρό μίξερ τις λιαστές τομάτες τις χτυπάτε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
Τοποθετείτε τις λιαστές τομάτες σε ένα μπολ, προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κολοκυθάκια και την μελιτζάνα σε φέτες και τις πιπεριές σε 4-5 φιλέτα.
Ανάβετε το BBQ, τοποθετείτε τα λαχανικά και τα ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το BBQ, στραγγίζετε το κοτόπουλο από την μαρινάδα, το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τοποθετείτε στο BBQ με την πέτσα προς τα κάτω.
Ψήνετε το κοτόπουλο για συνολικά 25-30 λεπτά, γυρνώντας το ανά χρονικά διαστήματα.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το BBQ και το τοποθετείτε μαζί με τα λαχανικά και το dip σε μία μεγάλη πιατέλα.