Κοτόπουλο με λιαστές τομάτες και ελιές

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    18-20'

Υλικά

Για 2 άτομα

600 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
20 λιαστές τομάτες κομμένες σε μπαστουνάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης
120 γραμμάρια ελιές ροδέλα
2 κουταλιές κάπαρη
1 κουταλιά αλεύρι
100 ml λευκό κρασί
400 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
3-4 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο.
Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το κοτόπουλο έχει πάρει χρώμα το αποσύρετε από την σοτέζα και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και κόβετε τις πιπεριές Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια.
Τοποθετείτε πάλι την σοτέζα σε δυνατή φωτιά με τα λιπαρά που έχει ήδη, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές Φλωρίνης για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε πάλι τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνεται καθόλου.
Προσθέτετε τις ελιές ροδέλα μαζί με την κάπαρη και τις λιαστές τομάτες, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο προσθέτετε το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

×