Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1 κουταλιά αλεύρι
100 ml λευκό κρασί
300 ml ζωμό κοτόπουλο
Ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια ρεβίθια χονδρά Agrino βρασμένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρότο στα 4 κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο στην μέση.
Τοποθετείτε μια αντικολλητική σοτέζα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν οι μπουκιές κοτόπουλο είναι έτοιμες τις αποσύρετε από την κατσαρόλα και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και το καρότο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε πάλι τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο αλεύρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα ρεβίθια, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αποσύρετε την σοτέζα από την φωτιά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και ανακατεύετε καλά.