Υλικά
Για 4 άτομα
800 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό από ½ λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λάιμ
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κουταλιά αλεύρι
100 ml λευκό κρασί
300 ml ζωμό κοτόπουλο
2 συσκευασίες κους-κους με λαχανικά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο στα τέσσερα.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από την κατσαρόλα και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε πάλι τα μπούτια κοτόπουλο στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο αλεύρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 25-30 λεπτά.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, τα ξύσματα από τα εσπεριδοειδή και το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Προσθέτετε το κους-κους με λαχανικά και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να ξεπαγώσει.
Όταν το κους-κους είναι έτοιμο, αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα το κους-κους με λαχανικά και από πάνω το λεμονάτο κοτόπουλο.