Υλικά
Για 4 άτομα
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
1 κουταλιά αλεύρι
200 ml κόκκινο γλυκό κρασί
200 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
400 γραμμάρια ώριμα πομοντόρια ψιλοκομμένα
1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ξυλάκι κανέλας
1-2 καρφάκια γαρύφαλλου
2 κόκκους μπαχάρι
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα,σε δυνατή φωτιά,να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε καλά, τα κομμάτια του κοτόπουλου, να πάρουν καλό χρώμα απο παντού,πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,μαζί με το σκόρδο και τον πελτέ και συνεχίζετε το σοτάρισμα άλλα 2-3 λεπτά.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι,ανακατεύετε καλά, μέχρι να μην φαίνεται άλλο και σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί.
Αφήνετε το κρασί να πάρει 1-2 βράσεις και προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, τα ψιλοκομμένα πομοντόρια, τη μικρή καυτερή πιπεριά, την κανέλλα, το γαρύφαλλο,το μπαχάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο,το αποσύρετε απο τη φωτιά,προσθέτετε τον ψικολομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και σερβίρετε.