Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
120 γραμμάρια γλυκό κόκκινο κρασί
300 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
400 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
200 γραμμάρια τοματίνια
3 κόκκους μπαχάρι
400 γραμμάρια γκόγκλιες
100 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις γκόγκλιες, τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις γκόγκλιες για 40 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε 2 ποτήρια νερό να σταματήσει ο βρασμός και αφήνετε τις γκόγκλιες στο νερό για άλλη μία ώρα.
Όση ώρα ξεκουράζονται οι γκόγκλιες. σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τρίβετε το καρότο στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη και κόβετε τα τοματίνια στην μέση.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε λωρίδες.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου, να πάρουν καλό χρώμα από παντού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το καρότο μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με το μπαχάρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά,.
Σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε την τριμμένη τομάτα μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο, τα τοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Μόλις το φαγητό πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για περίπου 35-40 λεπτά.
Τοποθετείτε το βούτυρο σε ένα κατσαρόλα και το αφήνετε να λιώσει και να βράσει μέχρι να ξεκινήσει η πρωτεΐνη να καίγετε και να δίνει άρωμα φουντούκιου.
Σουρώνετε τις γκόγκλιες, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ, τις περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζετε με το κασέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τις γκόγκλιες και από πάνω το κοκκινιστό κοτόπουλο.