Υλικά
Για 4 άτομα
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
100 ml ζωμό κοτόπουλο
2 φέτες ανανά σε φυσικό χυμό
100 γραμμάρια αρακά βρασμένο
40 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα & χοντροκομμένα
2 κουταλιές κάρυ
1 κουταλάκι κουρκουμά
300 ml κρέμα καρύδας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης σε μπαστουνάκια, τις φέτες ανανά σε μικρές μπουκιές και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές κοτόπουλου για 1 λεπτό, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το κρεμμύδι μαζί με την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Πασπαλίζετε με το κάρυ και τον κουρκουμά, συνεχίζετε το σοτάρισμα για λιγότερο από 1 λεπτό, σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο και προσθέτετε την κρέμα καρύδας.
Αφήνετε την κρέμα καρύδας να βράσει για 2-3 λεπτά, προσθέτετε τον ανανά, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον αρακά και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανακατεύετε καλά μία τελευταία φορά και σερβίρετε.