Κοτόπουλο στον φούρνο γεμιστό με συκωτάκια κοτόπουλου

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    55-60'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 ολόκληρο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
1½ κιλό baby πατάτες
50 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές μέλι
Για την γέμιση:
1 συσκευασία συκωτάκια κοτόπουλου Αγγελάκης
2 κουταλιές ελαιόλαδο
50 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
30 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
70 γραμμάρια χωριάτικο ψωμί ψίχα τριμμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές μάραθο ψιλοκομμένο
150 ml ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα συκωτάκια κοτόπουλου.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα συκωτάκια κοτόπουλου μαζί με τα συκωτάκια κοτόπουλου για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τις μαύρες σταφίδες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτετε το ρύζι μαζί με την τριμμένη ψίχα ψωμιού και τον ζωμό κοτόπουλο και σιγοβράζετε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τον ζωμό.
Τέλος προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μάραθο, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής, βγάζετε το σχοινάκι που συγκρατεί τα πόδια, χωρίς να το αφαιρέσετε τελείως, γεμίζετε το κοτόπουλο με το μείγμα με συκωτάκια κοτόπουλο και ξαναδένετε τα πόδια με το σχοινάκι του κοτόπουλου.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτετε περιμετρικά τις baby πατάτες προσθέτετε τα 50 ml ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 55-60 λεπτά, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται υγρά.
Τα τελευταία λεπτά μπορείτε να ανεβάσετε την θερμοκρασία του φούρνου για να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΕΜΙΣΤΟ

ΣΥΚΩΤΙ

×