Υλικά
Για 4 άτομα
8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γραμμάρια φακές ψιλές Ελληνικές Agrino βρασμένες
400 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
50 γραμμάρια peanuts αλμυρά
300 γραμμάρια ρύζι jasmine Agrino
Για το φιστικοβούτυρο:
200 γραμμάρια peanuts αλμυρά
½ κουταλάκι αλάτι
50 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το ρύζι jasmine για 8-9 λεπτά.
Όση ώρα βράζει το jasmine, σε ένα μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το φιστικοβούτυρο, τα αλμυρά peanuts, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και το μέλι.
Τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το πράσο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε σε μικρές μπουκιές τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε το κοτόπουλο από το τηγάνι, ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε για 1-2 λεπτά το ψιλοκομμένο πράσο μαζί με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε το σπανάκι και μόλις μαραθεί προσθέτετε τις φακές, τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο, το φιστικοβούτυρο και σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο.
Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει μέχρι να μαγειρευτεί και να δέσει η σάλτσα.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε με ρύζι jasmine και λίγα χοντροσπασμένα αλμυρά peanuts από πάνω.