Κοτόπιτα σε πυρέξ σκεπασμένη με φύλλο σφολιάτας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές king spice 
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
80 γραμμάρια καλαμπόκι
200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
100 ml ζωμό κοτόπουλο
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές, την πράσινη, την κόκκινη και την κίτρινη σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και
τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 2-3 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας το king spice, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα μπολ, ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε τις πιπεριές για 2-3 λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο και τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με το κοτόπουλο.
Προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι, το τριμμένο κασέρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα στρογγυλό, βαθύ πυρέξ, περνάτε το χείλος του πυρέξ με το χτυπημένο αυγό, ξεδιπλώνετε το φύλλο σφολιάτας και το τοποθετείτε πάνω στο πυρέξ.
Κόβετε περιμετρικά το φύλλο σφολιάτας που περισσεύει, αλείφετε το φύλλο σφολιάτας με το χτυπημένο αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180ο κελσίου για 30-35 λεπτά.
Όταν η κοτόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε.

×