Υλικά
Για 2 άτομα
1 συσκευασία κοτομπουκιές Εν Ελλάδι Creta Farms
300 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες
80 γραμμάρια αγγουράκι τουρσί
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
20 τοματίνια
1 κολοκυθάκι
Για το dressing γιαουρτιού:
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
50 γραμμάρια γάλα πλήρες
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και τις τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι με τα αλατισμένο νερό να βράσουν.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τις σουρώνετε, τις κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Όση ώρα βράζουν οι πατάτες απλώνετε τις κοτομπουκιές σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210ο C, στον αέρα, για 10-12 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκυθάκι σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα τοματίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί και τα τοποθετείτε στο μπολ με τις πατάτες.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing γιαουρτιού, το γιαούρτι, το γάλα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Περιχύνετε με το dressing γιαουρτιού τις πατάτες με τα λαχανικά και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα την πατατοσαλάτα με τις κοτομπουκιές.