Υλικά
Για 4 άτομα
12 κοπανάκια κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλάκια τζίντερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλάκι πιπεριές τσίλι σε ροδέλες
1 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλάκι κουρκουμά τριμμένο
1 κουταλάκι garam masala
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
2 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα
2 κουταλάκια πελτέ τομάτας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το dip:
200 γραμμάρια γιαούρτι
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
3 πρέζες αλάτι θαλασσινό νιφάδες λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό γουδί τοποθετείτε το σκόρδο μαζί με το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τις πιπεριές τσίλι σε ροδέλες και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
Προσθέτετε τα μπαχαρικά, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το garam masala, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα και τον πελτέ τομάτας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Προσθέτετε όσο ελαιόλαδο χρειάζεται για να αποκτήσει το μείγμα μία υφή υδαρής πάστας.
Με ένα κοφτερό μικρό μαχαίρι κάνετε βαθιές κάθετες τομές στα κοπανάκια, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ με την πάστα μπαχαρικών, τα ανακατεύετε πολύ καλά.
Αφήνετε τα κοπανάκια στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βγάζετε τα κοπανάκια από την μαρινάδα, την οποία φυλάτε στην άκρη, τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 30-35 λεπτά.
Αποσύρετε τα κοπανάκια από τον φούρνο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, αλείφετε τα κοπανάκια με την μαρινάδα που έχει απομείνει και τα τοποθετείτε πάλι στον φούρνο για άλλα 20 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι μαζί με το ελαιόλαδο, το θαλασσινό αλάτι νιφάδες λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σερβίρετε τα κοπανάκια σε ένα πιάτο με το dip γιαουρτιού.