Κοπανάκια λαδορίγανη με φέτες λεμονιού και λάιμ και κυδωνάτες πατάτες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    70-75'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 συσκευασίες κοπανάκια Αγγελάκης
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
3 κουταλιές ρίγανη ξερή
2 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι
1 λάιμ
1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες
Χυμό από 1 λεμόνι
60 ml λευκό κρασί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις σκελίδες του σκόρδου σε φέτες, το λεμόνι και το λάιμ σε φέτες και τις πατάτες κυδωνάτες.
Με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι κάνετε 2 μικρές διαγώνιες χαρακιές στα κοπανάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις πατάτες, το σκόρδο, τις φέτες λεμονιού και λάιμ, την ρίγανη, το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύτε πολύ καλά.
Απλώνετε όλα τα υλικά σε ένα αντικολλητικό ταψί, σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 45-50 λεπτά.
Αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, το ξεσκεπάζεται και συνεχίζετε το ψήσιμο, στους ίδιους βαθμούς, για άλλα 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα κοπανάκια και οι πατάτες.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΚΛΑΣΙΚΟ

×