Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο soft Lurpak
1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 καρότα
1 κουταλάκι ginger τριμμένο
250 ml ζωμό κοτόπουλο
650 ml γάλα
80 ml κρέμα γάλακτος Arla
Για τα κρουτόν:
2 φέτες χωριάτικο ψωμί κομμένο σε κυβάκια
40 γραμμάρια βούτυρο soft Lurpak
70 γραμμάρια κολοκυθόσπορος ψίχα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα καρότα και την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο soft να λιώσει.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, τα καρότα και την κολοκύθα για 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε το τριμμένο ginger μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο, το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.
Όταν όλα τα υλικά έχουν βράσει, αφαιρείτε λίγα υγρά από την σούπα και τα κρατάτε στην άκρη.
Με ένα pimer περνάτε την σούπα πολύ καλά μέχρι να αποκτήσει μία βελούδινη υφή και αν την θέλετε πιο υδαρή προσθέτετε στην σούπα από τα υγρά που έχετε κρατήσει στην άκρη.
Όταν αποκτήσει την υφή της αρεσκείας σας, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
Για τα κρουτόν και τον κολοκυθόσπορο, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τα 40 γραμμάρια βούτυρο soft να λιώσει.
Προσθέτετε τα κυβάκια χωριάτικου ψωμιού μαζί με τον κολοκυθόσπορο στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά ώστε να τα ψωμάκια να απορροφήσουν το βούτυρο και να γίνουν τραγανά και να σοταριστεί ο κολοκυθόσπορος πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε την σούπα σε βαθιά ατομικά μπολ με τα κρουτόν βουτύρου και την ψίχα κολοκυθόσπορου από πάνω.